Winter can be beautiful

Winter can be beautiful

Sunday, March 20, 2016

Дантелени палачинкови пакетчета :-)




           Ето тук ще намерите описание на още едно ефектно предястие. Идеята е от интернет. Харесва ми страничката на Tasty във фейсбук. Има чудесни идеи и много добри попадения.
Начинът на изпълнение тук е нестандартен, но може да се опрости, ако се направи стандартна палачинка, така че хич не си мислете че е нещо много сложно.
В сместа за палачинки аз слагам турмерик/turmeric, или още кукурма -  индийска подправка, позната също така с лечебните си свойства. От известно време съм влюбена в тази подправка и я слагам, където преценя, че може да подобри вкусът или цветът на ястието. Пълнежът може да е по-желание - правила съм го със сурови зеленчуци, но не ми хареса особено. В днешната импровизация е със картофено пюре, моркови,грах и майонеза. Нещо подобно на руска салата. Крайния резултат на вкус наподобява солена палачинкова торта. Вариациите за пълнежа са безбройни. Всеки може да експериментира.


                                              Продукти за около 10 пакетчета:
                            2 яйца, 250 мл вода, 50 мл мляко/сметана, сол, тумерик.
                    Брашното ми е без мярка. Гледам сместа да се получи като гъста боза.

Разбивам с миксер, а може и на ръка.

Пластмасова бутилка от минерална вода, или безалкохолно. Правят се три дупчици на капачката. Опитвала съм с една дупка - не - дантелата не се получава добре. Нека да са три, и да не са много големи.



Леко намазнявам тигана, в който ще се правят палачинките. И по-долу ще видите начинът по който сместа се "впръсква" за да се получи дантелената палачинка. Първата може и да не ви се получи, докато усетите с каква скорост да се разпределя сместа, и колко пропускат дупките на капачката.





Котлонът не бива да е най-високата си степен. Палачинката не се обръща. Тъй като е сравнително тънка, тя се изпича достатъчно добре.






Хубавичи, но нещо им липсва. Мммммм какво да им сложим за да "ни проговорят" 

ЗЕЛЕНИЧКО? мммм даааа


Пера от зелен лук. За секунда-две се потапят във много гореща, почти вряща вода, за да омекнат и да могат да се огъват. И ето го резултатътМ







Да ви е сладко !

2 comments:

  1. Много оригинално, добре изглеждащо и вкусно ястие!!! ☺☺☺☺☺☺

    ReplyDelete
  2. Много оригинално, добре изглеждащо и вкусно ястие!!! ☺☺☺☺☺☺

    ReplyDelete